Načrtovanje in gradnja hiše z roko v roki

Od ideje do načrta in izvedbe

Kakovostno in podrobno pripravljena projektna dokumentacija je osnova za učinkovito, ekonomično in brezskrbno gradnjo hiše ali drugega objekta. Že v fazi projektiranja se lahko s premišljeno zasnovo detajlov izognemo zapletom na gradbišču.

Ker po naših izkušnjah najboljši rezultati nastajajo ob medsebojnem sodelovanju projektantov in gradbenih izvajalcev že od samega začetka, smo IGLOO povezali s partnerskim podjetjem STUDIO 20-20, ki je specialist na področju izdelave projektne dokumentacije za vse faze projekta. Tovrsten integralni pristop po principu NAČRTOVANJA IN GRADNJE je edinstven na našem trgu in vam med drugim omogoča popoln nadzor nad stroški izvedbe.

 

Več informacij o STUDIO 20-20 

pexels-anete-lusina-4792479-_1_

Tradicionalna izvedba gradbenih projektov

Običajno proces gradnje poteka v dveh delih – najprej načrtovanje, nato izvedba. Naročnik mora najti dva strokovnjaka, ki mu ustrezata, in posledično voditi dve ločeni pogodbi – eno s projektantom in eno z izvajalcem. Ko gre kaj narobe, ali nepredvidene okoliščine zahtevajo spremembe, lahko projektant in izvajalec drug drugega krivita za prekoračitve stroškov ali spremembe časovnega načrta, kar nemalokrat privede tudi do sodnih sporov in zamud, ki povečajo stroške projekta.

V današnjem času pa je tudi na gradbenem področju prišlo do sprememb, zato vam lahko ponudimo bolj prijazen način načrtovanja in gradnje vaše hiše ali drugega objekta.

Načrtovanje in gradnja združena pod okriljem ene osebe

Gre za v angleško govorečem svetu že dobro poznan in ustaljen način gradnje Design & Build. Načrtovanje in gradnja objekta sta skupaj pod okriljem ene osebe in ene pogodbe. To je za naročnika veliko bolj prijazen način gradnje, saj projektant in gradbeni izvajalci delajo skupaj kot ekipa že od samega začetka projekta in zagotavljajo enotna projektna priporočila, ki ustrezajo načrtu in proračunu naročnika. Vse spremembe obravnavajo celotno kot ekipa. Tako tudi skupaj rešujejo morebitne težave in ponudijo inovativne rešitve.

Sklepanje celostne pogodbe je temeljna razlika med sodobnim pristopom načrtovanja in gradnje ter tradicionalnimi načini vodenja projektov. Če je nekoč princip načrtovanja in gradnje veljal za alternativni način izvajanja gradbenih projektov, se danes zanj odloča vse več naročnikov, ki se zavedajo, da tako prihranijo ne le čas in denar, temveč tudi veliko energije in sivih las. 

Zakaj izbrati nas?

pexels-thisisengineering-3862365 (1)

Stopite v stik z nami

Še niste prepričani, če smo pravi za vas? V tem primeru vam svetujemo, da nas kontaktirate. Z veseljem si bomo vzeli čas za vas in vam predstavili naš način dela.